آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

در مورد ازدواج با شخصيت اجتنابي بهتر است اول به زندگي مشتركي كه در آينده با او خواهيد داشت خوب فكر كنيد. ممكن است او در آغاز رابطه بسيار خجالتي باشد و در هر زمينه‌اي تا شما به سمت او قدم بر نداريد، او پيش‌قدم نشود. شايد در ابتدا اين رفتار او را به اشتباه نجابت يا حيا بناميد؛ ولي با گذشت زمان متوجه خواهيد شد كه او در همه موقعيت‌ها و حتي ‌روابط زناشويي هم رفتار اجتنابي دارد. اين شرايط و رابطه در زندگي مشترك وضعيت رضايت‌بخشي نيست. از اين رو توصيه مي‌كنيم قبل از اين كه با شخصيت اجتنابي ازدواج كنيد، آگاهي‌هاي لازم را در مورد ويژگي‌هاي رفتاري شخصيت اجتنابي بدست آوريد. در مورد پيامد‌هاي احتمالي زندگي با او خوب فكر كنيد و عقلاني تصميم بگيريد. زيرا اگر با آگاهي كافي از خصوصيات رفتاري او تصميم به ازدواج با شخصيت اجتنابي بگيريد، راحت‌تر مي‌توانيد با او كنار بياييد.

منبع: ازدواج با شخصيت اجتنابي

ازدواج با شخصيت اجتنابي و زندگي زناشويي

انسان موجودي اجتماعي است، و بايد فعالانه در اجتماع حضور داشته باشد. زيرا انسان بسياري از مهارت‌هاي زندگي را در جمع و از طريق برقراري ارتباط با ديگران مي‌آموزد. از آنجا كه شخصيت اجتنابي از حضور در جمع و فعاليت‌هاي گروهي گريزان است، در كسب مهارت‌هاي لازم براي زندگي مشترك نيز موفق نخواهند بود.

شخصيت اجتنابي نمي‌تواند نقش همسر خوب را براي طرف مقابلش ايفا كند. اعتماد به نفس پايين و خودكم‌بيني او موجب ناتواني از داشتن ارتباط عميق، احساسي و صميمي با همسرش مي‌شود. انتقادپذير هم نيستند، و به راحتي نمي‌توان از او انتقاد كرد و خواهان اصلاح رفتارش شد. از كارهاي مثبتش هم نمي‌توان به راحتي تمجيد كرد، زيرا شايد حس كند به او ترحم كرده‌ايد. بنابراين اگر به دنبال يك زندگي فعال و با نشاط هستيد. و اگر نمي‌خواهيد رابطه‌تان با نزديكان‌تان كم شود يا از بين رود، در مورد ازدواج با شخصيت اجتنابي، بسيار محتاطانه تصميم بگيريد.

براي آشنايي بيشتر با نشانه هاي اختلال شخصيت اجتنابي كليك كنيد.

چرا در ازدواج با شخصيت اجتنابي بايد محتاط بود؟

شخصيت اجتنابي از گروه اختلالات شخصيتي دسته C مي‌باشد. ازدواج با شخصيت اجتنابي مسائل خاص خودش را دارد. آن‌ها دوست دارند در زندگي زناشويي همچون نقش‌هاي سنتي رفتار كنند. اغلب ميان خود و همسرشان فاصله مشخصي نگه مي‌دارند؛ حتي ممكن است اكثر اوقات اتاق‌ خود را از همسر جدا كنند. دوست ندارند زياد ديده شوند و مورد توجه قرار گيرند. هميشه در تلاش‌اند دنيا و عالم تنهايي خود را حفظ كنند. در ازدواج با شخصيت اجتنابي زندگي‌تان در سكوت خواهد گذشت. شما هر چقدر هم سعي در نزديكي به او داشته باشيد، او باز هم حرف‌هاي دلش را به شما نخواهد گفت. حتي وقتي شما با او درد دل كرده و از دنياي دروني‌تان برايش حرف بزنيد، او احساس ترس و دلهره خواهد كرد.

فهميدن احساسات شخصيت اجتنابي كار سختي است. چرا كه او از حالات دروني خودش به كسي اطلاع نمي‌دهد. او در زندگي زناشويي احساساتش را بيان نخواهد كرد. اين علائم و ويژگي‌ها به شخصيت اسكيزوييد هم كمي شباهت دارد. در زندگي مشترك آن‌ها، رابطه هميشه به دوش همسرشان مي‌باشد. و اگر آن‌ها تماس نگرفته و يا قراري براي ملاقات نگذارند، رابطه پيش نمي‌رود. اگر در زندگي زناشويي بحث و تعارضي پيش بيايد، اغلب شخصيت اجتنابي كوتاه آمده و مسأله با سكوت او به پايان مي‌رسد. اغلب شخصيت فرمانبرداري دارند. ولي گاهي آزادي‌خواهي افراطي و ناگهاني به آنها دست مي‌دهد. در نهايت شناخت ويژگي‌هاي آنها در برقراري ارتباط بهتر به شما كمك خواهد كرد.

مشكلات ازدواج و زندگي مشترك با شخصيت اجتنابي

در ازدواج و زندگي مشترك با شخصيت هاي اجتنابي رابطه زوجين سطحي ولي مشكلات بسيار عميق است. پس براي كنار آمدن راحت‌تر با اين مشكلات سعي كنيد حتما در جلسات مشاوره خانواده شركت كنيد. بخشي از مشكلات و تعارضاتي كه ازدواج با شخصيت اجتنابي و زندگي مشترك با او به دنبال خواهد داشت به قرار زير هستند.

1- افراط در سكوت

دايره كلامي شخصيت اجتنابي محدود بوده و اغلب جملات كوتاه و حاشيه اي بكار مي‌برد. بنابراين در زندگي مشترك با او حرف‌هاي زيادي بين‌تان رد و بدل نخواهد شد. در هنگام مشكلات نيز، بيشتر سكوت مي‌كنند تا زودتر تنش تمام شود و به تنهايي خود برگردند. بخاطر همين سكوت و صحبت نكردن، غالبا مشكل حل نمي‌شود يا دير حل ‌مي‌شود. اين موضوع شما را از ادامه رابطه خسته خواهد كرد.

2- هراس و اضطراب

در زندگي با شخصيت اجتنابي شما بايد بپذيريد كه به دلايل مسخره و بي‌خود، لذت حضور در جمع را نخواهيد داشت. حتما همسران شخصيت اجتنابي اين موضوع را به خوبي درك مي‌كنند. زيرا اين افراد بخاطر ترس از درگيري يا قضاوت بد، خود و همسرشان را از هيجان زندگي و شركت در اجتماعات منع مي‌كنند. شخصيت‌هاي اجتنابي در درونشان روياي بزرگ‌منشي و خودبزرگ‌بيني پنهان دارند، ولي در واقعيت بسيار ترسو هستند.

3- دو سوگرايي آزار دهنده

شخصيت اجتنابي از يك سو ميل به حضور در اجتماع دارد ولي از سويي هم از جمع گريزان. تلاش در جهت تشويق او به رويارويي با مشكلش و سعي در تغيير رفتارش بي‌فايده است. و بدتر به اضطراب و ترس بيشتري دچار شده و بحث را با جواب‌هاي كوتاه و حاشيه‌اي، خاتمه مي‌دهد.

4- شخصيت اجتنابي هميشه همسرش را مقصر مي داند

شخصيت اجتنابي نسبت به همسرش پرتوقع است. هميشه در مشكلات و كمبود در رابطه فكر مي‌كند مقصر همسرش است. و اصرار دارد همسرش هم قبول كند كه مقصر است. در اين حالت همسر شخصيت اجتنابي از لحاظ روحي خسته و افسرده مي‌شود.

5- فاصله عاطفي

شخصيت اجتنابي در محيط كار با همكاران خود فاصله دارد، ولي حتي اين فاصله را در زندگي زناشويي‌اش هم وارد مي‌كند. در نتيجه نيازهاي همسرش را در رابطه درك نكرده و به درستي ابراز احساسات نمي‌كند. به خاطر اضطراب و هراس، از بيان احساسات دروني متقابل جلوگيري مي‌كند. حتي ممكن است از خوابيدن كنار شما فاصله بگيرد.

6- ابراز احساسات

شخصيت اجتنابي نمي‌تواند احساسات خود و ديگران را به خوبي درك كند. يعني حتي قادر به درك نيازهاي احساسي همسرش نيست، در نتيجه نمي‌تواند رفتار مناسبي با او داشته باشد. همسر يك شخصيت‌ اجتنابي در ميان سكوت حاكم در فضا، حسرت يك ابراز احساس مناسب را خواهد داشت.

7- انكار احساسات

شخصيت اجتنابي براي احساسات خودش دنبال دليل منطقي و عقلي است. حتي وقتي كسي احساسش را درك كند، او آن احساس را انكار كرده و با دلايل عقلي مسئله را پيچيده مي‌كند. در نهايت متوجه مي‌شويد كه او هيچ آشنايي با احساسات ندارد.

8- تغيير گريزي

تغيير در زندگي اغلب شخصيت‌هاي اجتنابي غير ممكن است. شايد هر روز تصميم به تغيير بگيرد، سعي دارد در جمع حضور داشته و رابطۀ فعالانه‌اي با اجتماع برقرار كند. ولي عزت نفس و اعتماد به نفس پايين، باعث مي‌شود با كوچك‌ترين انتقاد ديگران، به تنهايي خود بازگردد.

9- بازداري ارتباطي

مهم‌ترين مشكل در ازدواج با شخصيت اجتنابي ، ايجاد بازداري‌ در رابطه است. اين بازداري در زندگي زناشويي آنها هم ديده مي‌شود. براي مثال از ارتباطات چشمي و عاطفي مي‌گريزند؛ قهرهاي زناشويي مدت زيادي طول مي كشد. رابطه فقط با مديريت همسرشان پايدار است. به مرور همسر او هم خسته شده و دوري‌گزين و افسرده مي‌شود. شخصيت اجتنابي با تلاش به درمان خود، به پايداري رابطه و سلامت همسرش كمك خواهد كرد.

نقش مشاوره در ازدواج با شخصيت اجتنابي

گفتيم شخصيت اجتنابي هميشه همسر خود را مقصر دانسته و علي‌رغم محبت‌هاي زياد همسرش، باز هم آن را ناكافي مي‌داند. شخصيت اجتنابي از صحبت در مورد مسائل زناشويي خود با ديگران فراري است. براي همين به شدت از حضور در جلسات مشاوره و درمان گريزانند. حتي ممكن است وجود مشكل در رابطه‌شان را هم انكار كنند! بنابراين براي شروع درمان آنها ابتدا بايد فرد متخصص و باتجربه با او صحبت كرده و قانع كند كه مشكلات رفتاري‌اش بايد حل شوند. مشاوره با روان‌پزشك و روان‌درمانگر كمك زيادي به بهبود علائم و ايجاد انگيزه براي درمان خواهد كرد. براي دريات خدمات مشاوره ازدواج كليك كنيد.

سخن پاياني

ديديم كه شخصيت‌هاي اجتنابي ويژگي‌هاي اخلاقي خاصي دارند كه اغلب هم دست خودشان نيست. و شايد خودشان وجود اختلال را هم انكار كنند. از اين رو هركسي نمي‌تواند با آن‌ها زندگي زناشويي شروع كند و با رفتارهايشان كنار بيايد. با توجه به اين مسائل توصيه مي‌كنيم حتما قبل از تصميم ازدواج با شخصيت اجتنابي، با يك روانشناس متخصص در اين زمينه مشورت كنيد و به كمك او تمام جوانب رفتاري او را بررسي نماييد. براي آشنايي با جديد ترين روش هاي درمان شخصيت اجتنابي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج با شخصيت اجتنابي مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: ازدواج با شخصيت اجتنابي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/3  ] [ ۱۹ ] [ avaje ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 2
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب